Setkávání maminek s dětmi
ve středu dopoledne na faře

Srdečně zveme na pravidelná setkání maminek s dětmi, která začnou ve středu 5. října od 10 hodin... 

Jsme skupinka maminek s různě starými dětmi, (většinou mezi 0 – 3 roky). Scházíme se, abychom si mohly popovídat a aby se naše děti mohly mezi sebou poznat už v útlém věku.

Co vás s námi čeká?

Většinou si povídáme, někdy trochu zpíváme, tancujeme, říkáme si básničky. Děti si hrají s kostkami a spolu navzájem. Občas si některá maminka připraví pro děti pohádku nebo i divadlo. Jindy zase nějaké malování nebo vyrábění. Občas si ale jenom maminky povídají a děti se zabaví samy. Záleží na tom, s čím kdo přijde a jak jsou naladěné děti.

Kdy a kde?

Potkáváme se vždy ve středu mezi 10. a 12. hodinou. Většinou na faře u kostelíka sv. Mikuláše na Vršovickém náměstí 84/6. Může se ale stát, že půjdeme společně třeba na hřiště nebo se nesejdeme vůbec. Vždy záleží na domluvě, takže než za námi vyrazíte, raději se předem zeptejte.

Na faře máme k dispozici místnost s kobercem, hračkami i dekami a polštáři na sezení. V zimně si při příchodu zatopíme, ale ze začátku bývá chladněji. Ve druhé místnosti se stoly a židlemi svačíme a vyrábíme. V létě můžeme být i na farní zahradě.

Pro koho je setkávání určené?

Pro maminky. Na věku maminek ani jejich dětí nezáleží. Přicházejí maminky s miminkem v bříšku, novorozencem, ale i starší děti, které tou dobou nejsou ve školce.

Co s sebou?

Pro dítě bačkory, svačinu, pití, v létě deku na sezení a lezení na zahradě, v zimě spíš teplejší oblečení (topit se začíná většinou až když přijdeme). A kdo má chuť, může přinést i nějaké vyrábění pro ostatní, divadélko, pohádku…

Kontakt
Anna Kalcovská: andulkacapova@seznam.cz

Archiv
Svatováclavský průvod 27. 9.
od kostela sv. Mikuláše ke kostelu sv. Václava