Vítejte na novém webu Farnosti Vršovice
uvítací info k novým webovým stránkám

Proč nový web?

Hlavním důvodem byla nedostatečná "responsivita" stávajícího webu, tedy že se na mobilech a jiných zařízeních s malou obrazovkou vzhled nepřizpůsoboval.

Také se nám zdálo, že původně elegantní a na míru vytvořený web, různými změnami a záplatováním už poněkud znepřehlednil, funkce se opírala o nepřehledný zástup v průběhu užívání doinstalovaných pluginů a i graficky už po osmi letech služby začínal působit maličko staře.


V čem je tenhle web lepší?

Předně je to již zmiňovaný responsivní design. Na mobilu si můžete stáhnout web i jako aplikaci (přímo v prohlížeči pod dalšími volbami - většinou jsou to takové tři puntíky pod sebou, funguje to i na počítači :-).

Snažili jsme se také o maximální přehlednost a jednoduchost pro nově příchozí, ale zároveň se nám podařilo zachovat prakticky stejný objem informací pro pravidelné návštěvníky. Web by měl působit, že je tu toho méně, ale přitom by tu nemělo nic podstatného chybět.

Web je připraven pro širší okruh přispěvatelů, jeho hlavní obsah budou tvořit blogové příspěvky, které může teoreticky psát kdokoliv, od přispěvatelů do Vinice, přes vedoucí kroužků náboženství až po členy pastorační rady. Pro přispěvatele je editace jednoduchá a intuitivní. Blogové příspěvky jsou navíc propojené s událostmi (což je speciální, pro tento web vytvořená funkce).

Co by vám tu mohlo chybět? 

Zatím jsme ještě nepřekopírovali ze starého webu veškerý archivní obsah, zvláště u fotogalerií z Farní kroniky je to delikátní záležitost, kterou je třeba udělat dobře, spíše než rychle (tak aby byly dokumenty archivované, snadno přístupné, nic se zbytečně nedublovalo a vše bylo kompatibilní se současným webem).

Na tomto webu pracujeme s událostmi jinak než dříve, více jako s plnohodnotnými stránkami webu. Některé funkce související se zobrazováním událostí budeme ještě za běhu doplňovat.

Chybějící obsah, poruchy a chyby nám prosím hlaste zde, budeme Vám vděční.

Martin (správce obsahu)




Události
Archiv
OZNÁMENÍ – Neděle 13. září – 24. neděle v mezidobí
pondělí 14. září – Svátek Povýšení svatého kříže | úterý 15. září – Památka sv. Panny Marie Bolestné | středa 16. září – Památka sv. Ludmily, mučednice | neděle 20. září – 25. neděle v mezidobí.